Onze Ambassadeurs
Kim Denie

Ik ben Kim en ik word blind. Ik zet ik me in als Ambassadeur voor Dag van de Digitale Toegankelijkheid omdat ik weet hoe het is als je online niet mee kan doen. Niet online kunnen winkelen en ook geen afspraak met de gemeente kunnen maken, is heel lastig. Maar het gevoel van niet zelfstandig kunnen functioneren is misschien nog wel veel erger.
“Ik ben beperkt, niet onbekwaam.”
Het is voor iedereen belangrijk dat websites Digitaal Toegankelijk zijn, want waarom zou je niet toegankelijk zijn? De tijd van moeilijke websites met ingewikkelde taal is al lang niet meer van deze tijd, ook niet voor mensen zonder beperking. Met mijn ervaring wil ik anderen bewust maken van het belang van een digitaal toegankelijke wereld. Zo bouwen we samen aan een digitale wereld waar iedereen mee kan doen.
Meer over Kim Denie
Kim Denie (26) is fulltime student Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en gemeenteraadslid in de gemeente Haarlemmermeer waar zij ook ambassadeur is van de Jongerengemeenteraad. Daarnaast werkt zij als adviseur en spreker op het gebied van digitale toegankelijkheid voor mensen met een beperking en/of laaggeletterdheid. Ook is zij ervaringsdeskundige voor de Oogvereniging en onderdeel van de denktank inclusie bij de Wiardi Beckman Stichting waar zij zich hard maakt voor het gebruik van B1 taalniveau.
Marijn van der Laan

Marijn zijn dagelijkse inzet gaat verder dan alleen zijn werkzaamheden bij Cardan; het is een persoonlijke missie om de digitale wereld inclusiever te maken. Zijn ervaringen hebben hem geholpen om hindernissen te beschouwen als mogelijkheden voor vernieuwing en verbetering. Hij maakt gebruik van zijn ervaringen door zijn vloeiende gesprekken en vastberadenheid om anderen te motiveren en hun besef te vergroten van de waarde van digitale toegankelijkheid voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of obstakels.
“Ik ben een rasechte dyslect.”
Op welke manier ervaart Marijn de digitale wereld?
Marijn zegt: “Ik ben even dyslectisch als de pest, en dat brengt eigenlijk veel voordelen met zich mee!” Zijn bijzondere kijk op digitale toegankelijkheid is gebaseerd op zijn eigen obstakels met lezen en schrijven. Het maakt het voor hem mogelijk om problemen op een andere manier te benaderen en nieuwe, creatieve oplossingen te ontwikkelen om online-informatie voor iedereen bereikbaar te maken.
Meer over Marijn van der Laan
Marijn van der Laan, een échte Tilburger met een levendig karakter, besloot naar Amsterdam te verhuizen. Zijn liefde voor het water, de sportschool, fietsen en vroege ochtendgesprekken is onmiskenbaar. Bij Cardan doet hij dagelijks zijn best om digitale toegankelijkheid te verbeteren, waarbij zijn persoonlijke ervaring met dyslexie een unieke kracht is.
